Katrien & Tom

Hoewel een sprookje normaal eindigt met “en ze leven nog lang en gelukkig”, een mooi kasteel en een groot feest, doen we het vandaag eens omgekeerd, want de ‘Kasteelfeesten’ zijn voor Tom en Katrien nog maar het begin van hun verhaal…

Tom zit op de Kasteelfeesten gezellig iets te drinken met Johan, wanneer hij plots vanuit zijn ooghoek een heel mooi meisje ziet zitten met kersrode wangen. De ober wordt ingezet als zijn persoonlijke wingman en hij krijgt de opdracht om aan het meisje dat Katrien blijkt te heten te vragen of ze van ‘die jongen daar’ iets wil drinken. Katrien kijkt eens naar waar de ober juist wijst en ze besteld een cola.

Wanneer de ober terugkomt met de Cola voor Katrien hoort hij haar vertellen over haar grootouders. Zij waren ook fruittelers net als haar ouders en ze leven volgens het motto ‘gaat nie bestaat nie’ Op trotse toon verteld Katrien hoe haar moeder en grootmoeder in de absolute mannenwereld van de fruitverkoop gestapt zijn. Wanneer haar grootvader overleden is had hij net een nieuwe hangaar gezet en had hij die volledig gevuld met fruit. De financiën begonnen moeilijker te lopen en daardoor moesten ‘de maskes’ met een oplossing zien te komen. MAAR… ‘gaat nie bestaat nie’. Haar moeder heeft haar studies stopgezet om mee in de zaak te stappen en door de dingen af en toe wat anders te doen dan de rest, zijn ze zelfs beter geworden dan de mannen. Als heel de kudde mannen iets deed, dan deden zij niet mee en als niemand anders het aandurfde, dan gingen zij ervoor. Uit dat soort hout is Katrien gesneden en ik zie die zelfde kracht en toewijding ook terugkeren bij Lien, dus ik hou al mijn hart vast voor de jongen die Lien ooit een cola zal aanbieden.

Met haar cola in de hand stapt Katrien vastberaden naar Johan om hem te bedanken. Johan fronst en Tom neemt over, Ja ma nee… die cola die was wel van mij! Ah zegt Katrien en wie ben jij?

Voor een niet zo spraakzaam persoon als Tom is dat geen eenvoudige vraag, maar moest Katrien toen in een glazen bol hebben kunnen kijken dan zou ze zien dat Tom voor haar een heel belangrijke persoon wordt. Tom is iemand die voor 200 procent gaat voor de dingen die hem nauw aan het hart liggen, iemand die soms heel harde maar noodzakelijke beslissingen durft nemen en iemand wiens hart te winnen is met een simpel Palmke.