Joyce & Dominick

De eerste date met Joyce speelt opnieuw af in Dominicks gedachten. Op het menu staat zijn zelfgemaakte ravioli. De dag voor de date gaat hij gezellig naar de GB inkopen doen en in de rayon van de groentjes komt hij Joyce tegen…

Dat Dominick fan is van een fris groen blaadje, daar moeten we ondertussen geen tekeningetje meer bij maken, want in zijn winkelmandje staat een potje verse basilicum. Joyce twijfelt nog een beetje of ze wel met hem op date zou gaan, maar de romantische woorden ‘ali ge komt toch eh morgen’ hebben haar over de streep getrokken. Al liet die eerste date wel even op zich wachten. Joyce en Dominick leerden elkaar kennen in ’t Pleintje in Oostrozebeke en de eerste ontmoetingen waren vooral in groep. Voorzichtig groeiden ze naar elkaar toe en op een avond staan Dominick en Joyce te praten. Er wordt een rondje bier besteld en een plateautje met hapjes. Dominick zijn aandacht wordt getrokken wanneer Joyce met haar cocktail prikkertje een stukje paté neemt, maar wanneer Joyce dan ook nog eens een paar schijfjes droge worst opeet is hij ver-kocht. Er zijn maar weinig vrouwen die fan zijn van bier en vlees, dus dit moet gewoon de vrouw voor hem zijn.

Dominick zakt nog dieper weg in zijn gedachten en vraagt zich af hoe hij in ’t Pleintje terechtgekomen is. Ik kan u ondertussen vertellen dat één van de voorlopers van ’t Pleintje te vinden is in de suburbs van Hulste. Het is een danspaleis waar de Carré nog een puntje kan aan zuigen ‘The chickenfarmery…’ met achter de draaitafel DJ Yves en het is onder de vleugels van DJ Yves dat Dominick zijn eerste stapjes richting de liefde van zijn leven heeft gezet.

Op een van de late avonden in The chicken farmery zijn Mattijs, Filip, Stijn, Dominick, Lorenzo en Kristof goed aan het feesten. De heupjes zwaaien enthousiast van links naar recht op de dansvloer en  DJ Yves moet heel goed bezig zijn, want hips don’t lie. Dan en daar besluit Dominick dat hij ook DJ wil worden en hoewel zijn carrière misschien een andere wending heeft genomen, is het hem toch gelukt. Want als Dominick en Joyce later een kattenbelletje zullen achterlaten voor Bo en Lea om te laten weten dat ze een tourtje gaan doen met de op dit moment nog hypothetische old timer, zullen ze dat om tijd en ruimte te besparen ondertekenen met DJ.