Elke & Tim

Wanneer de sorteerhoed op Elke’s hoofd zou terechtkomen, twijfelt hij waarschijnlijk eventjes. Hmmm, een boekenworm bij wie het motto ‘meten is weten’ telkens weerklinkt wanneer ze in de keuken met patisserie mag bezig zijn. Een jonge dame, met een perfect afgewogen en subliem op smaak gebracht peperkoeken hart…

Elke zou met haar ogen dichtgeknepen op het verdict zitten wachten. Terwijl de spanning stijgt bij Elke, neemt één van de professoren uitgebreid de tijd om aan de eerstejaars studenten uit te leggen wat er aan het gebeuren is. De sorteerhoed is namelijk dé manier waarop nieuwe Zweinstein studenten verdeeld worden in hun afdelingen. Zo is er Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuff en Zwadderich. De twijfel bij de sorteerhoed zou tussen Ravenklauw en Huffelpuff zijn want:

“Bij het wijze Ravenklauw,

Vinden mensen met verstand,

Die geleerd en bij de pinken zijn,

Altijd wel een geestverwant.” – J.K. Rowling

Klinkt alsof het voor Elke geschreven is, maar…

“Misschien hoort ze bij Huffelpuf,

Vind je hard werken oké,

Huffelpuffers blinken uit door trouw,

En hebben geduld voor twee” – J.K. Rowling

Uiteindelijk neemt de sorteerhoed zijn besluit en verkondigt hij voor heel de zaal dat Elke deel zal uitmaken van Ravenklauw. Een golf van geruststelling komt over Elke heen en ze maakt oogcontact met de enige persoon met wie ze haar geluk wil delen, haar partner in crime Tim.